• Start
  • Algemeen
  • Verdachte mishandeling zwangere vrouw meldt zich na Team West

Verdachte mishandeling zwangere vrouw meldt zich na Team West

27-05-2015

Den Haag - Een 64-jarige Hagenaar heeft zich dinsdagavond 26 mei gemeld bij politiebureau Jan Hendrikstraat nadat hij gezocht werd omdat hij een zwangere vrouw in de buik gestompt zou hebben. In het regionale opsporingsprogramma Team West werden dinsdag camerabeelden van het incident getoond.

De vrouw zat donderdag 23 april omstreeks 17:09 uur in de tram op de Grote Markt. Op het moment dat de vrouw, 26 weken zwanger, had uitgecheckt en uit wilde stappen, zag zij dat een oudere man de tram in wilde stappen. Hoewel een andere passagier nog aangaf dat de man de vrouw, die samen met haar kindje en een buggy in de tram was, even moest laten uitstappen, drong de man de tram binnen. In het voorbijgaan stompte hij de zwangere vrouw in de buik, waarna zij ineen kromp van de pijn. Controle bij een verloskundige leerde dat haar ongeboren kind in orde was.

In het onderzoek naar de identiteit van de verdachte, verleende het openbaar ministerie toestemming beelden van de man te tonen in het regionale opsporingsprogramma op TV West. Het bericht werd na de uitzending veel gedeeld op social media en door andere media. Slechts enkele uren na de eerste uitzending, meldde de 64-jarige Hagenaar zich aan het politiebureau. Hij is aangehouden als verdachte van de mishandeling en ingesloten voor verhoor. De herkenbare beelden van de man zijn, conform de landelijk richtlijnen voor het verspreiden van beeldmateriaal van verdachten, direct verwijderd van de websites van de Politie en TV West.

Bron: politie.nl