Verdachten illegale medicijnhandel aangehouden

24-04-2015

Nieuwegein, Vianen - Klachten van omwonenden dat er werd gedeald, hebben ertoe geleid dat de politie twee verdachten heeft aangehouden op verdenking van illegale handel in geneesmiddelen. Het gaat voornamelijk om kalmerende middelen, slaappillen en sterke pijnstillers.

De klachten van bewoners van de wijk Jutphaas vormden de start van het onderzoek, in samenwerking met het Openbaar Ministerie en het Ministerie van Volksgezondheid. Tijdens het onderzoek kwamen drie verdachten in beeld, een man en een vrouw (55 en 32 jaar) uit Nieuwegein en een man uit Vianen (53), die via internet vanuit hun woningen geneesmiddelen verhandelden.

De mannen werden op dinsdag 14 april aangehouden en in verzekering gesteld. Na voorgeleiding zijn zij op vrijdag 17 april voor twee weken in bewaring gesteld. De vrouw is later op het politiebureau gehoord.

Bij huiszoekingen op de twee adressen trof de politie een handelsvoorraad geneesmiddelen aan, en een flinke geldsom. Deze werden in beslag genomen, evenals een auto, diverse computers en telefoons. Het onderzoek naar de verdachten en de herkomst van de geneesmiddelen wordt voortgezet.

Bron: politie.nl