Viruswaanzin demonstreert bij verkeerd gebouw

06-07-2020

ROTTERDAM (ANP) - De actiegroep Viruswaanzin wilde maandag bij meerdere redacties in Nederland demonstreren tegen de verslaggeving over het coronavirus. Zo stonden er een stuk of wat mensen op het Media Park in Hilversum. In Rotterdam stonden wat mensen voor het gebouw van het AD aan de Marten Meesweg. Althans, dat dachten ze. De krant is er al weer een tijd weg en zit nu in het centrum van Rotterdam.

"Er demonstreren vandaag dus mensen tegen media die hen niet goed zouden informeren over corona. In Rotterdam staan ze bij een pand waar het AD al 8 jaar weg is", aldus een medewerker van de krant.

Het oude adres van het AD stond in de oproep van Viruswaanzin voor de 'Dag van Media-Alarm'. In het gebouw zit al tijden het Politiedienstencentrum. Daaronder valt bijvoorbeeld de personeelsadministratie van de Nationale Politie.

Willem Engel, voorman van Viruswaanzin, stond wel bij het juiste gebouw, niet ver van station Rotterdam Centraal. "Het andere adres, daar zit een politiedienst", zei Engel in een livestream op Facebook. Daarin liet hij zien hoe hij probeerde het gebouw binnen te komen. De deur bleef echter dicht

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN