• Start
  • Algemeen
  • Voorman Farmers Defence Force beticht van misstanden in stal

Voorman Farmers Defence Force beticht van misstanden in stal

07-07-2020

SINT HUBERT (ANP) - Dierenbeschermingsorganisatie Ongehoord beschuldigt voorzitter Mark van den Oever van Farmers Defence Force (FDF) van misstanden in zijn varkensstallen. De organisatie heeft heimelijk beelden gemaakt waaruit zou blijken dat "het welzijn van de varkens ondermaats is". De varkenshouder uit het Brabantse Sint Hubert voldoet volgens Ongehoord niet aan de criteria van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming, waarbij hij is aangesloten.

Een woordvoerder van de Dierenbescherming laat in een eerste reactie weten dat de beelden "er niet fraai uitzien". Hij kon nog niet zeggen of daar actie op zal volgen. "We nemen dit signaal serieus en gaan hier goed naar kijken."

Van den Oever ontkent dat er iets mis met de manier waarop hij voor zijn dieren zorgt. "Het is grote onzin", reageert hij. De voorman van de boerenactiegroep beschuldigt de makers van de video van inbraak, smaad en laster, maar weet nog niet of hij daarvan aangifte gaat doen bij de politie. "Ik vraag me af of de politie hier iets tegen doet. Ik ben toevallig ook voorzitter van Farmers Defence Force, misschien moeten we maar even kijken of we zelf op bezoek kunnen gaan", reageert hij.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN