Voorzitter Gunning vertrekt uit bestuur UvA

19-04-2015

AMSTERDAM (ANP) - Louise Gunning stapt op bij de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft zaterdagavond haar ontslag aangeboden als voorzitter van het College van Bestuur aan de Raden van Toezicht. Ook vertrekt ze bij de Hogeschool van Amsterdam. Dat heeft de universiteit zondag aan het ANP laten weten.

Om Gunnings vertrek wordt al weken gevraagd door protesterende studenten en docenten die het Maagdenhuis bezet hielden. Zij willen meer democratie en transparantie op de universiteit.

Louise Gunning zegt in een verklaring te hopen dat ,,mijn vertrek de Raden van Toezicht de ruimte en de tijd geeft om een vernieuwd College van Bestuur samen te stellen. Een College van Bestuur dat in staat is om weer rust te brengen binnen de Universiteit van Amsterdam en in de komende tijd leiding te geven aan de modernisering, met als uitgangspunt het tienpuntenplan''.

De Raden van Toezicht laten weten respect te hebben voor het besluit van Gunning. Ze spreken ,,grote waardering'' uit voor ,,haar onvermoeibare inzet voor beide instellingen''. De raden gaan nu praten met alle betrokken partijen om zo snel mogelijk tot een ,,breed gedragen'' oplossing te komen.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden