Waterspoor leidt naar verdachte van grove beroving

11-05-2015

Den Haag - Klassiek speurwerk leidde zondag 10 mei tot de aanhouding van een 18-jarige man, die ervan verdacht wordt dat hij ’s ochtends vroeg op de Oude Haagweg een vrouw heeft beroofd van haar tas. Zij werd daarbij zo hard geslagen dat zij bewusteloos raakte en letsel aan haar kaak opliep.

Rond 07.00 uur sprak de gewonde en geschrokken vrouw een man op een scooter aan. Dit bleek een politieagent in vrije tijd te zijn. De vrouw vertelde hem dat zij zojuist was beroofd van haar tas en de begraafplaats op was gevlucht. De politieman waarschuwde direct de meldkamer en ging – terwijl de vrouw op zijn collega’s wachtte – op zijn scooter achter de dader aan. Hij zag nog net hoe een man in het donker gekleed door een gat in het hek van de begraafplaats glipte en er vandoor ging. Daarbij moest hij door een sloot en liet hij een spoor van water achter.

Omgeving afgezet

Met alle beschikbare ‘eenheden’ werd de omgeving van de begraafplaats afgezet; tegelijkertijd volgden agenten het waterspoor. Bij die zoektocht werden ook de politiehelikopter en een politiehond ingezet. Al dit speurwerk leidde naar de woning van de 18-jarige Hagenaar, die een bekende veelpleger is. Voor zijn deur lag eveneens een plasje water. De Hagenaar werd aangehouden.

Aangifte

De vrouw deed aangifte en werd in het ziekenhuis aan haar kaak behandeld: zij bleek – terwijl zij op de Oude Haagweg liep - vanuit het niets in haar gezicht te zijn geslagen door de man, die haar op dat moment passeerde. Door die klap verloor zij zelfs even haar bewustzijn. Toen de vrouw weer ‘bij’ kwam, bleken haar telefoon en tas te zijn gestolen, en zag zij de man wegrennen. De recherche van de politie Den Haag onderzoekt de zaak.

Bron: politie.nl