Wilde dieren in straten overstroomd Tbilisi

14-06-2015

TBILISI (ANP) - Zo'n dertig wilde dieren, waaronder tijgers en leeuwen, liepen zondag vrij rond in de Georgische hoofdstad Tbilisi nadat ze waren ontsnapt uit de dierentuin. Een deel van Tbilisi, waaronder de dierentuin, kwam onder water te staan na een onverwachtse hevige regenbui. Door de regen trad de rivier Vere, die dwars door de stad loopt, buiten haar oevers.

Door de overstromingen kwamen zeker twaalf mensen om, onder wie drie medewerkers van de dierentuin. Ook worden 24 mensen vermist.

Op beelden van de publieke omroep is te zien dat een nijlpaard los door de stad loopt. Dat is inmiddels met een verdovingsgeweer onder narcose gebracht. Sommige dieren zijn gedood, zoals een welpje van een zeldzaam wit leeuwenras en zes wolven die op het terrein van een kinderziekenhuis liepen. Een ander deel van de dieren is inmiddels teruggebracht naar de dierentuin. Inwoners van Tbilisi kregen zondag het advies om binnen te blijven.

Noodsituatie

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de noodsituatie uitgeroepen voor Tbilisi. Volgens de loco-burgemeester van de stad Irakly Lekvinadze zijn tientallen families dakloos geraakt. De schade loopt in de miljoenen.

De Europese Commissie betuigde zondag haar medeleven met de slachtoffers en nabestaanden en liet weten waar nodig hulp te bieden.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden