Woninginbrekers op heterdaad aangehouden

28-04-2015

Capelle aan den IJssel - In de nacht van zondag op maandag heeft de politie vier woninginbrekers aangehouden net na een inbraak op de Bermweg in Capelle aan den IJssel. De politie zoekt getuigen die de verdachten in de omgeving hebben zien rijden.

In de achtertuin 
Maandag 27 april even voor 1.00 uur kreeg de politie melding van een woninginbraak aan de Bermweg in Capelle aan den IJssel. Agenten zagen in de achtertuin van de woning twee personen lopen die voldeden aan het signalement dat de melder had opgegeven. Na een korte achtervolging werden deze personen aangehouden. Het gaat twee mannen uit Den Haag van 19 en 24 jaar.

ANPR hit

Bij de inbraak hadden getuigen ook een voertuig zien wegrijden. Het kenteken werd ingevoerd in het ANPR systeem, een camerasysteem langs de snelwegen die kentekenplaten kan herkennen. Niet veel later gaf het ANPR systeem een hit op de rijksweg A13 richting Den Haag. Daar werden nog eens twee mannen uit Den Haag aangehouden, van 20 en 27 jaar.

Getuigen gezocht

In het onderzoek naar de inbraak is de politie op zoek naar getuigen. Heeft u tussen zondag 20.00 uur en maandag 2.00 uur iets verdacht gezien in de omgeving Bermweg dan vragen wij u contact op te nemen met 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven met 0800-7000.

Buit gezocht

De politie onderzoekt of de inbrekers ook in verband kunnen worden gebracht met diverse inbraken in de omgeving Haagwinde/ Rozensingel. De politie vermoedt dat de verdachten hun buit van de inbraak aan de Bermweg en van eventuele andere inbraken in de omgeving hebben weggegooid of verstopt. Treft u in de omgeving Bermweg, Haagwinde, Rozensingel spullen aan die van inbraak afkomstig zouden kunnen zijn, vragen wij u contact op te nemen met de politie.

Bron: politie.nl