Zoektocht naar MH370 niet meer uitgebreid

04-06-2015

CANBERRA (ANP) - De zoektocht naar het vermiste vliegtuig MH370 wordt zonder nieuwe aanwijzingen niet meer uitgebreid. Dat berichtten Australische media donderdag.

Ministers uit betrokken landen spraken in april af het gebied waarin wordt gezocht te vergroten naar 120.000 kilometer. Volgens het verantwoordelijke agentschap JACC zit een verdere vergroting er niet in, tenzij ,,geloofwaardige nieuwe informatie'' wordt gevonden die de autoriteiten kan leiden naar het spoorloos verdwenen toestel van Malaysia Airlines.

Tot dusver is al meer dan 50.000 vierkante kilometer zeebodem afgespeurd. Bij die zoektocht is onder meer het Nederlandse bedrijf Fugro betrokken. De JACC schrijft in een verklaring dat de schepen van Fugro inmiddels klaar zijn gemaakt om ook tijdens de wintermaanden te kunnen opereren.

Weersomstandigheden

De weersomstandigheden in het zoekgebied zijn momenteel slecht, waarschuwt JACC. ,,De gemiddelde hoogte van de golven is meer dan zes meter’’, aldus het agentschap. De komende dagen wordt nog slechter weer verwacht.

De MH370 verdween op 8 maart 2014 van de radar tijdens een vlucht van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar de Chinese hoofdstad Peking. Mogelijk is het toestel neergestort in de Indische Oceaan ten westen van Australië.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden