Zonnig pinksterweekend op komst

door | mei 27, 11:05

AMSTERDAM (ANP) – Het pinksterweekend wordt zonnig en droog met op veel plaatsen maximumtemperaturen tussen de 20 en 25 graden. Volgens Weeronline is het weerbeeld op zaterdag, pinksterzondag en pinkstermaandag vrijwel hetzelfde, met veel zon.

Mensen moeten wel oppassen voor de zon. Weeronline waarschuwt voor een hoge zonkracht tijdens het pinksterweekend met een UV-index van 6 tot 7. Dat betekent dat een onbeschermde huid binnen een kwartier kan verbranden. Het is dus verstandig om je goed in te smeren als je naar buiten gaat. De zonkracht is het sterkst in de middaguren tussen 12.00 en 15.00 uur.

Op maandag gaan de terrassen vanaf 12.00 uur weer open. Veel mensen zijn op pinkstermaandag vrij. Het warme weer zorgt dan mogelijk opnieuw voor grote drukte.

Ook op Hemelvaartsdag was het stralend weer. Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen, zei dat het toen veel te druk was. Veel mensen trokken naar de stranden langs de kust, naar strandjes bij meren en plassen en naar de parken in de steden. Recreanten hielden zich niet aan de afstandsregels die zijn ingesteld wegens het coronavirus. Meerdere toegangswegen werden afgesloten en mensen moesten op last van de politie naar huis.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community