Zwaargewonde na ontploffing in bedrijf

08-05-2015

Wijchen - In een bedrijf aan de Nieuweweg in Wijchen (Gelderland) woedt sinds vrijdagochtend een grote brand. Drie mensen raakten gewond, waarvan een ernstig. De zwaargewonde man is met ernstige brandwonden opgenomen in het ziekenhuis.

De brand brak uit na een ontploffing in de spuiterij van het bedrijf. Daarbij kwam veel rook vrij die stank veroorzaakte. Volgens politiewoordvoerder Frank de Valk komt dat doordat bitumen (soort bedekking) op het dak van het bedrijf zijn verbrand. Uit de eerste metingen is gebleken dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Ramen en deuren dichthouden

Omdat dat eerder nog niet zeker was, werd omwonenden aan de noordkant van Wijchen verzocht ramen en deuren te sluiten. Het advies om ramen en deuren dicht te houden, blijft van kracht totdat er meer bekend is. Vanwege de omvang van de brand is er sprake van een zogenaamde GRIP1: een incident waarbij meerdere hulpdiensten betrokken zijn en er onderling goed afgestemd wordt. Om de brand beter te kunnen bestrijden, heeft de brandweer inmiddels het dak van het bedrijf opengetrokken. Een deel van het Wijchense industrieterrein blijft afgesloten.

Slachtofferhulp

Voor de werknemers is een bijeenkomst gepland, aan hen is ook slachtofferhulp aangeboden.

Bron: politie.nl