WOZ-waarde stijgt flink, naar hoogste waarde ooit

door | sep 10, 07:09

DEN HAAG (ANP) – De WOZ-waarde van woningen is flink gestegen en is nog nooit hoger geweest. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de meest recente cijfers.

Voor heel Nederland steeg de WOZ-waarde door de bank genomen met 8,9 procent. De gemiddelde waarde van een woning kwam daardoor op 1 januari uit op een nieuw record van 270.000 euro.

De ontwikkeling van de WOZ-waarde loopt een jaar achter op de werkelijke woningprijzen. De WOZ-waarde van woningen is namelijk gebaseerd op de geschatte woningwaarde van een jaar eerder en wordt door gemeentes gebruikt als basis voor de heffing van onroerendezaakbelasting.

Weesp zag de sterkste stijging van een gemiddelde woning in de WOZ van bijna 22 procent tot 351.000 euro. In Rotterdam, vorig jaar nog de grootste stijger, bedroeg de toename van de WOZ-waarde ruim 15 procent, wat zich vertaalde in een gemiddelde waardering van 222.000 euro.

In de gemeente Bloemendaal was de gemiddelde WOZ-waarde met 750.000 euro het hoogst. In Delfzijl was de gemiddelde WOZ-waarde met 134.000 euro het laagst.

 © 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community