BAM duikt in rode cijfers

18-05-2015

BUNNIK (ANP) - BAM is in het eerste kwartaal van dit jaar in de rode cijfers gedoken, vooral door het ontbreken van boekwinsten bij zijn investeringssectoren vastgoed en publiek-private samenwerking (pps). Dat blijkt uit een tussentijds handelsbericht dat het grootste bouwbedrijf van Nederland maandag publiceerde.

Het resultaat voor belastingen was 21,1 miljoen euro negatief, waar een jaar eerder nog een winst van 4,6 miljoen euro in de boeken werd gezet. De omzet steeg wel, van 1,57 miljard euro tot 1,64 miljard euro.

Volgens bestuursvoorzitter Rob van Wingerden lag de prestatie van de operationele sectoren, bouw en techniek en infra, ,,aan de onderkant van onze verwachtingen'' door de aanhoudende uitdagingen bij het afronden van enkele oudere projecten en nog steeds te hoge overheadkosten, vooral in Nederland.

De topman zei vol vertrouwen te blijven ,,maar voorzichtig''. De marktomstandigheden zijn volgens Van Wingerden wisselend ,,maar over het algemeen positiever dan een jaar geleden''.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden