Dag van de Bouw trekt 9700 bezoekers

13-06-2015

ZOETERMEER (ANP) - De Dag van de Bouw in Maastricht trok zaterdag 9700 bezoekers. Bij Maastricht konden bezoekers bij de A2 de Koning Willem-Alexandertunnel bezoeken die in aanbouw is.

Het was een van de 175 bouwplaatsen die zaterdag waren opengesteld voor publiek, dat een kijkje kon nemen achter de schermen bij bouwprojecten in heel Nederland.

Tijdens deze tiende editie van de Dag van de Bouw was onder meer te zien hoe ver een bouwwerk gevorderd is. Ook kreeg het publiek uitleg over het werken met de modernste technologieën en bouwtechnieken.

Bouwend Nederland

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Eén keer per jaar stellen de aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open.

De officiële opening was bij het project Wijnhavenkwartier van bouwbedrijf Heijmans door minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) en voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland. Op die locatie verrijst een appartementencomplex en de nieuwe campus van de Universiteit Leiden.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden