Huizen Almere uren ontruimd om benzinelucht

17-06-2015

ALMERE (ANP) - De bewoners van 26 woningen rond de Harpstraat in Almere hebben in de nacht van dinsdag op woensdag vanwege een penetrante benzinelucht urenlang hun huizen moeten verlaten. Inmiddels kunnen alle bewoners weer naar huis terugkeren, liet een woordvoerder van de brandweer weten.

De hulpdiensten hadden uit voorzorg besloten de woningen te ontruimen, om te voorkomen dat mensen onwel zouden worden. Uit metingen is nu gebleken dat geen sprake is van giftige stoffen. ,,De lucht blijft wel hangen, maar is voor de rest niet gevaarlijk'', aldus de woordvoerder.

Omwonenden krijgen het advies hun huizen goed te ventileren, omdat de benzinelucht via de riolering ook de woningen in is getrokken. De brandweer spoelt het riool door om zo de stank te bestrijden, maar het is nog onduidelijk wanneer de benzinelucht helemaal weg is.

Volgens de politie is geen sprake geweest van een gevaarlijke situatie. Ook is niemand onwel geworden. De woordvoerder van de brandweer liet weten dat zo'n 49 mensen hun huis moesten verlaten. Ongeveer de helft van die groep is opgevangen op het politiebureau. Anderen hebben tijdelijk onderdak gezocht bij vrienden of familie.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden