Boeren hinderen reizigers Eindhoven Airport

13-12-2019

EINDHOVEN (ANP) - Passagiers van en naar Eindhoven Airport ondervinden grote hinder van boeren die met tractoren richting de luchthaven zijn opgestoomd. De weg naar de parkeergarage is geblokkeerd waardoor reizigers er niet in of uit kunnen. De politie waarschuwt voor een zware avondspits in de provincie Noord-Brabant als gevolg van de boerenactie.

De politie heeft enkele wegen afgesloten om de oprukkende boeren naar Eindhoven Airport te stuiten. De wegen Erica en de Oirschotsedijk die vanaf respectievelijk de A2 en de A58 naar de achterkant van de luchthaven leiden, zijn geblokkeerd door de politie. De tractoren zijn daar tot stilstand gekomen.

Aan de zijkant van de luchthaven in de omgeving van de parkeergarage staan ongeveer vijftien tractoren opgesteld. Ook bij de luchthaven is de politie in groten getale aanwezig. "Niet wij blokkeren de boel, dat doet de politie", zei een van de protesterende boeren.

Luchtverkeer

Het luchtverkeer is nog niet verstoord geraakt door de situatie, zegt een woordvoerder van de luchthaven. "Maar dat komt voornamelijk door het feit dat de mensen die nu moeten vliegen al eerder binnen waren en al lang door de security zijn." Wel verwacht hij dat de luchthaven zeer slecht bereikbaar is. Mogelijk heeft dit later gevolgen voor het vliegverkeer.

Eerder vrijdag waren de boeren in Den Bosch om te protesteren bij het provinciehuis tegen het huidige stikstofbeleid.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN