Cruciale etappe zonnevliegtuig uitgesteld

04-05-2015

NANJING (ANP) - De piloot die in een vliegtuig met zonnepanelen de wereld rond probeert te vliegen, begint een paar dagen later aan een van de moeilijkste etappes van de reis. Piloot André Borschberg van de Solar Impulse 2 begint niet dinsdag, maar op zijn vroegst zaterdag aan de vlucht van Nanjing (China) naar Hawaï, over de Grote Oceaan.

Borschberg zal ongeveer 120 uur aan een stuk nodig hebben voor de vlucht van Nanjing naar Hawaï, een afstand van 8172 kilometer. De missie noemt dat ,,een extreme test van uithoudingsvermogen''. De vorige etappes duurden hooguit twintig uur.

De Solar Impulse 2 heeft geen druppel brandstof aan boord en krijgt zijn energie volledig van zonnepanelen. Begin maart vertrok het toestel uit Abu Dhabi. Daarna ging het via Oman, India en Myanmar naar China. Na Hawaï vliegt het toestel door naar het Amerikaanse vasteland en het Middellandse Zeegebied. In de zomer moet het vliegtuig weer landen in Abu Dhabi. Het is de eerste keer dat een zonnevliegtuig probeert rond de wereld te reizen.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden