Philips: Meest duurzame kantoorgebouw ter wereld

02-06-2015

The Edge, het nieuwe kantoorgebouw in Amsterdam is vandaag geopend door Deloitte en OVG. Om deze opening te onderstrepen is een tweedaags evenement georganiseerd over digitaal ondernemerschap. Genodigden kunnen zien waarom The Edge wereldwijd het best presteert op het gebied van duurzaamheid en het gebruik van innovatieve technologie.

Philips CEO Frans van Houten, spreekt over de toekomst van ‘digitaal ondernemerschap’ en de uitdagingen die dat met zich meebrengt. “In onze steeds nauwer verbonden wereld hebben mensen overal en altijd toegang tot gegevens en communicatievoorzieningen. Voortdurende connectiviteit transformeert de manier waarop mensen omgaan met informatie en met elkaar, en hoe zij verlichting gebruiken.” aldus Frans van Houten.

Innovatie in verlichting

The Edge is zeer duurzaam en kent een hoge mate van intelligentie door de toegepaste innovaties en technologie. Het is eerste kantoorgebouw ter wereld dat is voorzien van de innovatieve Philips technologie ‘Power-over-Ethernet’. Power-over-Ethernet is een connected kantoorverlichtingssysteem waarmee gebruikers zelf de verlichting en temperatuur naar eigen wens kunnen instellen. Medewerkers kunnen temperatuur en lichtintensiteit boven de werkplek bedienen via een app op hun smartphone. Intelligente LED armaturen vergaren data en informatie over bezetting van kantoorruimtes wat waardevolle informatie oplevert over gebruik van het gebouw. Gebouwbeheerders benutten deze informatie voor het regelen van de temperatuur in diverse ruimtes en het organiseren van schoonmaakwerkzaamheden.

Betrokken partijen

The Edge is het resultaat van samenwerking tussen OVG Real Estate, Philips en hoofdhuurder Deloitte en ontworpen door Ron Bakker en Lee Polisano van PLP Architecture uit Londen. Eigenaar van The Edge is Deka Immobilien Investment. Overige huurders in het gebouw zijn AKD, Salesforce, Henkel, Sandvik en Edelman.

Bron: presscenter

Deel dit bericht met uw netwerk