Tips op melkpak zorgen voor minder verspilling van zuivel

24-06-2015

Met drie eenvoudige tips op het zuivelpak krijgt de consument hulp om minder zuivel te verspillen. Als de consument weet wat de beste bewaar temperatuur van zuivel is, beter omgaat met de THT-datum en het pak goed leeg maakt, kan veel verspilling worden voorkomen.

In Nederland wordt ongeveer de helft van al het voedsel thuis verspild, waaronder ook veel melk, yoghurt en andere zuivelproducten. De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) heeft daarom een ‘zuinig op zuivel’ icoon ontwikkeld voor op het zuivelpak. Het icoon bevat drie tips voor de consument om minder zuivel te verspillen en staat vanaf deze week op diverse pakken verse zuivel van FrieslandCampina en Arla.

Houdbaarheidsdatum

De belangrijkste tip betreft de houdbaarheidsdatum, want die zorgt voor veel verwarring bij de consument. De THT-datum (Tenminste Houdbaar Tot) geeft aan dat het product tot en met die datum een optimale kwaliteit heeft. Mits koel bewaard, is zuivel in veel gevallen ook nog goed na de THT-datum. Het advies als de datum is verlopen: kijk of het product er goed uitziet, ruik aan het product en proef of het nog lekker is.

De twee andere tips betreffen het bewaren en leegmaken van de verpakking.

Bron: presscenter.nl

Deel dit bericht met uw netwerk