Accountants: mkb heeft vet op de botten

door | jun 3, 10:06

NIEUWEGEIN (ANP) – Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf heeft zijn omzet vorig jaar gemiddeld met bijna een tiende opgekrikt. Ook gingen er hogere winsten in de boeken. Volgens accountantsorganisatie SRA, dat onderzoek deed naar de financiën van de bedrijven, heeft het mkb ‘vet op de botten’. Het zou daarom een goed moment zijn om te investeren in verdere groei.

“Het mkb kan de financiële buffers gebruiken voor investeringen in technologische vernieuwing. Data zijn immers onmisbaar om processen efficiënter in te richten”, aldus SRA-bestuurslid Harry Marissen.

Wel valt op dat personeelskosten opnieuw sterk zijn gestegen, vooral door hogere kosten voor sociale zekerheid. De krapte op de arbeidsmarkt blijft voor veel mkb-ondernemers een hoofdpijndossier, constateert SRA.

Op brancheniveau blonk de bouw uit met een winstgroei van 30 procent, ondanks een relatief sterke stijging van de personeelskosten. Ook de industrie zag met 23 procent de winst sterk toenemen, maar hier viel de omzetgroei tegen. De automotive-branche stelde volgens SRA teleur met een beperkte winst- en omzetgroei. Verder lieten de horeca en de retail relatief bescheiden cijfers zien.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community