Beleggers schuiven zorgen aan de kant

08-08-2019

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen wisten donderdag verder terrein terug te winnen, na de recente zware verliezen. Beleggers schoven de zorgen over een vertraging van de wereldeconomie aan de kant na een onverwachte stijging van de Chinese export. Ook nam de vrees voor een valutaoorlog af na stabilisatie van de Chinese yuan.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 1,7 procent in de plus op 548,88 punten. De MidKap dikte 1,8 procent aan tot 823,13 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen tot 2,3 procent. In Londen, waar veel bedrijven ex dividend noteerden, won de FTSE 1,3 procent.

Op het Damrak vielen de halfjaarcijfers van SBM Offshore in de smaak. De maritiem dienstverlener was met een plus van 2,4 procent een van de grote stijgers bij de middelgrote bedrijven. SBM Offshore verhoogde zijn prognoses na beter dan verwachte halfjaarcijfers.

Grootste stijger in de MidKap was evenwel PostNL, dat 7,4 procent won. Beleggers reageerden mogelijk op nieuwe cijfers van de Belgische branchegenoot Bpost (plus 8,3 procent). Corbion verloor 2,8 procent en stond daarmee onderaan in de MidKap. Het speciaalchemiebedrijf zakte een dag eerder al ruim 3 procent na teleurstellende cijfers.

 © 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN