Crowdfunding op knutselsite Etsy

22-06-2015

Online knutselmarktplaats Etsy doet sinds kort aan crowdfunding. Het bedrijf dat onlangs naar de beurs ging geeft verkopers de mogelijkheid via het eigen platform geld in te zamelen voor de ontwikkeling van nieuwe producten. De specialist in zelfgemaakte artikelen begon daarvoor een eigen crowdfunding pilotproject.

Bij Etsy verkopen creatieve mensen in eigen ingerichte online winkeltjes hun zelfgemaakte spulletjes en vintage dingen. Met het experimentele programma ‘Fund on Etsy’  wil het platform die makers helpen om nieuwe producten te ontwikkelen. Volgens een woordvoerder op de website van de Amerikaanse zakennieuwszender CNBC sluit deze functie naadloos aan bij de huidige activiteiten van zo´n twintig miljoen gebruikers op Etsy.

Crowdfunding

Etsy zegt op de eigen blog: “We believe that crowdfunding on Etsy is a natural way for sellers to forge even more resonant connections with their existing communities and customer bases and to grow in ways that may not have been possible before”

Volgens het platform is een gebrek aan financiële middelen voor veel creatievelingen een groot struikelblok voor de groei van hun onderneming. Etsy telt 1,4 miljoen actieve verkopers. Volgens eigen metingen zijn er zo’n 19,8 miljoen actieve kopers. Het platform verwacht dat verkopers het ingezamelde geld voornamelijk zullen gebruiken voor de aankoop van nieuwe apparatuur en materiaal of voor personeelskosten.

Negen maanden

Handelaren betalen Etsy 3,5 procent over elke transactie plus een bedrag van 20 dollarcent per advertentie. Wanneer kopers een crowdfunding-actie via Etsy steunen zal het platform pas geld van hun creditcard halen als het financieringsdoel is gehaald. Bovendien wil Etsy dat via crowdfunding aangeboden artikelen binnen negen maanden worden geleverd.

Etsy is een Amerikaans bedrijf dat in 2005 werd opgericht door Robert Kalin, Chris Maguire, Haim Schoppik en Jared Tarbell. Etsy heeft sinds april een notering aan de Nasdaq. Het aandeel had een introductiekoers van $16, maar sloot de eerste dag op $30 per aandeel. Daarna zette echter de daling in.

Bron: www.wefundex.com foto: Etsy

Deel dit bericht met uw netwerk