Derde van huishoudens verbruikt meer energie door coronacrisis

door | mei 27, 07:05

DEN BOSCH (ANP) – Meer dan een derde van de Nederlanders verwacht dat ze door de coronacrisis meer energie hebben verbruikt. Dat meldt energiebedrijf Essent op basis van onderzoek onder ruim 1200 mensen.

Van de ondervraagden gaat 28 procent uit van een lichte stijging tot 5 procent van het normale gebruik. Een kleine groep (8 procent) zegt dat het energieverbruik harder is gestegen, met meer dan 5 procent. De belangrijkste oorzaken van de veronderstelde stijging zijn elektrische apparaten die langer aanstaan, meer stoken, het gebruik van meer elektronische apparaten en langer douchen of vaker in bad gaan.

Slechts 7 procent van de Nederlanders zegt door de coronacrisis thuis minder energie te verbruiken. Zo halen zij bijvoorbeeld vaker de stekker uit apparaten die zijn opgeladen of niet gebruikt worden.

Essent meldt dat het mooie weer van de afgelopen weken het effect van de coronacrisis op het energieverbruik thuis grotendeels teniet doet. Mensen met zonnepanelen wekken meer zonne-energie op en mensen brengen bovendien meer tijd buiten door, aldus Essent.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community