Eerste aanslagen inkomstenbelasting verstuurd

12-05-2015

Den Haag - De Belastingdienst is gestart met het versturen van de eerste aanslagen inkomstenbelasting. Vandaag ontvangen ongeveer 1 miljoen mensen hun belastingaanslag op de mat. Ook hebben al 600 duizend mensen een digitale aanslag ontvangen in hun Berichtenbox op MijnOverheid.

Iedereen die vóór 15 april zijn of haar aangifte heeft ingediend, ontvangt voor 1 juli bericht van de fiscus. De Belastingdienst probeert mensen die hun aangifte voor 6 mei hebben gedaan, ook voor 1 juli bericht te sturen.

Definitieve of voorlopige aanslag

Mensen ontvangen meteen een definitieve aanslag of eerst een voorlopige aanslag. Vorig jaar ontvingen ruim 5,5 miljoen mensen meteen een definitieve aanslag. De fiscus verwacht er dit jaar meer te versturen.

Extra tijd om te betalen

Iedereen die een te betalen aanslag inkomstenbelasting of inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet over 2014 ontvangt, krijgt eenmalig automatisch vier maanden extra de tijd om te betalen. Dit geldt voor aanslagen die worden opgelegd vanaf 1 mei 2015 tot en met 30 juni 2016. Die extra ruimte om te betalen komt bovenop de standaard betalingstermijn van zes weken. Mensen hebben dus ruim vijf maanden de tijd om te betalen. Deze mensen krijgen hierover een aparte brief.

Bron: Rijksoverheid