Fondsbeheerders bereiden zich voor op Brexit

14-06-2015

LONDEN (ANP) - Een aantal grote fondsbeheerders, die het geld van beleggingsfondsen beheren, in Londen maakt plannen voor het geval het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt. Ze treffen voorbereidingen voor het weghalen van duizenden miljarden ponden aan vermogen en duizenden banen uit Groot-Brittannië. Daarover berichtte The Sunday Times.

De Britse regering wil voor het eind van 2017 een referendum houden over het lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk van de Europese Unie. Een Brits uittreden, ook wel Brexit genoemd, kan grote gevolgen hebben voor de zakenwereld. Volgens The Sunday Times zijn er bij beleggingsfondsen commissies aangesteld die plannen moeten maken voor een Brexit. Die zien een verhuizing naar Luxemburg als een van de mogelijkheden.

Volgens de krant voelen de fondsbeheerders zich bij uittreding genoodzaakt te vertrekken, omdat volgens EU-regels beleggingsproducten niet binnen de EU mogen worden verkocht als de beheerder geen hoofdkantoor heeft in een EU-lidstaat.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden