Honderden betogen op de Dam voor Griekenland

21-06-2015

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam hebben zondagmiddag honderden betogers hun solidariteit met Griekenland betuigd. Tot de sprekers behoorden Ewout van de Berg van de Internationale Socialisten en Tweede Kamerlid Arnold Merkies namens de SP.

Onder de Griekse aanwezigen was Manolis Glezos, Europarlementariër van regeringspartij Syriza van premier Alexis Tsipras. Volgens de organisatoren waren er op het hoogtepunt van de manifestatie zo'n 500 aanwezigen. Het thema van de betoging, vooruitlopend op de speciale Eurotop over Griekenland maandag, was ,,Solidariteit met het Griekse volk, NEE tegen de bezuinigingsmaatregelen''.

Volgens de organisatoren is er geen sprake van ,,onderhandelingen tussen gelijkwaardige partners'', maar ,,van brute maandenlange chantage door de eurogroep tegen de Griekse regering''. De trojka van EU, Europese Centrale Bank en IMF heeft het Griekse volk jarenlang ,,ondragelijke bezuinigingen'' opgelegd. Het volk is daardoor ,,naar armoede geleid'', aldus de oproep tot de betoging.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden