Invesdor mag in heel Europa crowdfunden

door | apr 29, 13:04 | Economisch

De Finse crowdfunding startup Invesdor heeft als eerste een EU-licentie verworven om crowdfundingdiensten in de hele Europese Unie te mogen aanbieden. Ook mogen ze dat doen in Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Het gaat om in totaal 31 landen.

Op die manier kan het bedrijf starters in al die landen helpen geld te vinden zonder elke keer bij de lokale autoriteiten daarvoor opnieuw vergunningen aan te vragen.

Eerlijk en transparant
Invesdor mede-oprichter en CEO Lasse Mäkela zegt: “Het is er belangrijk voor ons en onze deelnemers om van fondsenwerving een eerlijk, transparant en gestandaardiseerde proces te maken. Wij bieden groeibedrijven een alternatieve manier om fondsen te werven, te crowdfunden en nu kunnen we ons bedrijf uitbreiden in heel Europa.”

Nieuwe financieringsvormen
De Europese Commissie en de Europese Autoriteit voor effecten en markten en de Europese Bankautoriteit bekeken al sinds 2013 de mogelijkheden nieuwe financieringsvormen inclusief crowdfunding. Maar een zo’n vergunning voor alternatieve financiering in heel Europa was nog niet afgegeven. Invesdor kwam hiervoor naar eigen zeggen in aanmerking omdat de markt in eigen land klein was.

Aandelen
Invesdor is opgericht in 2012 en heeft zelf door crowdfunding en subsidies € 800.000 bijeen gegaard. Daarnaast heeft het meer dan 30 crowdfundingprojecten van in totaal € 4,4 miljoen op aandelen gebaseerde financiering.

Het bedrijf zegt dat het van plan is de grootste grensoverschrijdende startup financieringsplatform voor startups in Europa te worden. Op 5 mei zal het opnieuw proberen via het publiek voor zichzelf geld bijeen te brengen, zodat het bedrijf kan groeien.

Bron: www.wefundex.com