Italiaanse winkels gaan dicht, behalve supermarkt en drogist

door | mrt 11, 23:03 | Economisch

ROME (ANP) – De Italiaanse regering heeft om de coronacrisis te bezweren besloten alle winkels in het land twee weken lang te sluiten. Alleen supermarkten en zaken die voedsel verkopen blijven open, evenals apotheken en drogisterijen. Ook essentiële publieke diensten als transport en nutsvoorzieningen blijven in bedrijf.

De maatregel die premier Giuseppe Conte woensdagavond bekendmaakte, treft volgens persbureau ANSA naast winkels onder meer kapsalons, bars en eetgelegenheden, omdat die niet kunnen garanderen dat de gasten ten minste een meter uit elkaar blijven. Thuisbezorging van maaltijden blijft toegestaan.

Fabrieken kunnen blijven draaien met de vereiste veiligheidsmaatregelen. Afdelingen die niet direct noodzakelijk zijn voor de productie gaan ook dicht. Conte deed een beroep op de flexibiliteit en beval thuiswerken aan. Hamsteren is volgens hem niet nodig. De activiteiten in landbouw, veeteelt en de voedselverwerkende industrie gaan ook door, met inachtneming van de sanitaire voorschriften, ook door de toeleveranciers.

© 2020 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN