Klanten worden beloond door Blokker met blokjes Blokker

door | nov 19, 11:11 | Economisch

Blokker komt met een compleet nieuw loyaliteitsprogramma, waarbij klanten kunnen gaan sparen voor een soort aandelen in Blokker. Eigenaar Michiel Witteveen bevestigt dit donderdag naar aanleiding van een bericht in Het Financieele Dagblad (FD. Witteveen vertelt: “Toen ik Blokker overnam, hoorde ik veelvuldig dat Blokker van ons allemaal is. Met dit concept geven we daar invulling aan”.
Klanten krijgen meer spaarpunten naarmate ze meer kopen bij Blokker en krijgen voor die punten dan ‘een blokje Blokker”, die in een app bewaard worden. Dit is vergelijkbaar met een aandeel en vertegenwoordigt een bepaalde waarde. Deze blokjes kunnen ook weer worden terugverkocht aan Blokker, als de klant een bepaald aantal blokjes heeft gespaard. “Als het goed gaat met Blokker, gaat het goed met de blokjeseigenaren”, aldus Witteveen.
Ondanks dat het gaat om een sort aandelen, hebben klanten die in het bezit zijn van blokjes, niet dezelfde inspraak als aandeelhouders en kunnen ze dus ook niet de koers van het concern bepalen. Daarnaast het dit nieuwe system niet bedoeld om geld mee op te halen, zoals met een aandelenuitgifte de gang van zaken is. “Mensen hoeven er niet voor te betalen, alleen spullen te kopen bij de Blokker en zo te sparen.”

Door Annelien Bosboom; bron: FD; foto: ANP