Kleine verliezen op afwachtend Wall Street

28-05-2015

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn donderdag met kleine verliezen gesloten. Net als in Europa werd een stapje teruggezet, na de winsten van de voorgaande dag. Beleggers wachten vooral op de nieuwe schatting van de ontwikkeling van de Amerikaanse economie, die vrijdag wordt gepubliceerd

De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent in de min op 18.126,12 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent naar 2120,79 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,2 procent in bij 5097,98 punten.

Rond de opening van de markt werden enkele cijfers gepubliceerd, die een positief beeld schetsten van de Amerikaanse economie. Zo bleek dat de huizenmarkt in de VS vorige maand verder is aangetrokken en dat de uitkeringsaanvragen vorige week opnieuw op een redelijk laag niveau lagen.

Scherper beeld

Beleggers krijgen vrijdag een scherper beeld van de ontwikkeling van de economie in het eerste kwartaal. Economen rekenen er in doorsnee op dat die nieuwe raming wijst op een krimp van 's werelds grootste economie, waar eerder nog een minieme groei werd gemeld.

De Dow Jones werd donderdag aangevoerd door chemiebedrijf DuPont en chipmaker Intel, die 1 procent wonnen. Machinebouwer Caterpillar stond onderaan met een min van ruim 2 procent.

Broadcom

Buiten de index van dertig hoofdfondsen leverde chipbedrijf Broadcom 1,6 procent in. Het concern wordt voor 37 miljard dollar in contanten en aandelen overgenomen door branchegenoot Avago uit Singapore. Woensdag ging het aandeel Broadcom juist flink omhoog door speculaties over een overname.

Kledingketen Abercrombie & Fitch won bijna 14 procent, ondanks tegenvallende kwartaalcijfers. Beleggers putten moed uit de verkoopcijfers van dochterbedrijf Hollister. De verkopen namen daar verder af, maar minder sterk dan voorheen.

Costco Wholesale

Groothandelaar Costco Wholesale kwam met teleurstellende omzetcijfers naar buiten. De winst viel wel beter uit dan verwacht, maar beleggers zetten het aandeel bijna 1 procent lager.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg met 0,6 procent naar 57,87 dollar. De euro werd voor 1,0945 dollar verhandeld, tegen 1,0915 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden