KPN vangt bot in zaak tegen fusie concurrenten

23-05-2019

LUXEMBURG (ANP/BLOOMBERG) - De eerdere fusie tussen tussen Vodafone en Liberty Global Dutch, het moederbedrijf van Ziggo, is niet in strijd net de regels voor de interne markt. Dat heeft het Europees Hof bepaald. De rechter ging niet mee in de klachten die telecomconcern KPN tegen het eerdere besluit van de Europese Commissie indiende.

Vodafone en Liberty Global bundelden eind 2016 hun Nederlandse activiteiten. Daaruit ontstond fusiebedrijf VodafoneZiggo, dat na KPN een tweede grote speler werd die in Nederland vaste én mobiele diensten aanbiedt met een eigen netwerk.

Volgens KPN had de Europese Commissie de gevolgen van de fusie niet op de juiste manier ingeschat. Ook was de onderbouwing van de beslissing over het samengaan niet goed. Zo zouden onder meer bepaalde sportwedstrijden niet meer op dezelfde manier beschikbaar zijn voor klanten van KPN na de fusie.

KPN is veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. Een woordvoerder van het telecombedrijf was niet direct telefonisch bereikbaar voor een toelichting.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN