Meer dan half miljoen Nederlanders krijgen geen vakantiegeld

door | mei 16, 08:05

DEN HAAG (ANP) – Meer dan een half miljoen Nederlanders krijgen dit jaar geen vakantiegeld van hun werkgever vanwege de coronacrisis. Ongeveer 11 procent van de werkenden heeft geen idee of het vakantiegeld wordt uitgekeerd, zo blijkt uit onderzoek van werknemersvakbond CNV.

De vakbond lanceert daarom het Meldpunt Vakantiegeld. Werkenden die geen vakantiegeld ontvangen of maar een deel daarvan krijgen uitgekeerd, kunnen zich daar melden. Het aantal mensen dat sowieso niets krijgt, ongeveer 8 procent, noemt CNV “zeer hoog”.

“Omgerekend gaat het om meer dan een half miljoen werkenden die geen vakantiegeld krijgen. Vakantiegeld is echter een wettelijk recht”, zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin. “We begrijpen dat veel ondernemers in zwaar weer verkeren. Maar het eenzijdig inhouden van het vakantiegeld kan niet zomaar. Zeker niet omdat veel ondernemers nu overheidssteun krijgen om de salarissen door te betalen.” Met het meldpunt wil de vakbond gedupeerden helpen.

Met bedrijven die geen vakantiegeld uitbetalen wil het CNV in gesprek. Ook een gang naar de rechter wordt niet uitgesloten. “Zeker bij bedrijven waar er geen sprake van omzetverlies blijkt te zijn, of een andere gegronde reden om het vakantiegeld uit te stellen. Dan gaan we over tot steviger middelen”, stelt Fortuin.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community