‘Mondkapjesplicht zorgt ervoor dat consumenten minder winkelen’

door | aug 21, 06:08

AMERSFOORT (ANP) – Meer dan twee derde van de consumenten verwacht minder vaak te gaan shoppen in winkelgebieden waar een mondkapjesplicht geldt. Dat meldt onderzoeksbureau Q&A, dat ruim 5000 mensen heeft ondervraagd. Sinds 5 augustus is het op sommige drukke plekken in Amsterdam en Rotterdam verplicht om een mondkapje te dragen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Het verplicht dragen van mondkapjes in winkelstraten zorgt er volgens Q&A voor dat meer dan de helft van de consumenten alleen nog komt voor noodzakelijke aankopen. Nog eens 16 procent van de ondervraagden gaf aan die gebieden helemaal niet meer te bezoeken. Dat betekent dat bij elkaar 70 procent van de consumenten minder vaak winkelstraten verwacht te bezoeken waar een mondkapjesplicht geldt.

Brancheorganisatie INretail luidde donderdag de noodklok. Winkeliers in betreffende straten zeggen te maken te hebben met omzetdalingen tot wel 40 procent sinds de maatregel is ingevoerd. Volgens de belangenbehartiger staat dat haaks op de ontwikkelingen in andere steden en gebieden, die langzaam uit het coronadal lijken te klimmen.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community