Nederland stuurt Aruba achttien nieuwe voorwaarden

06-07-2020

ORANJESTAD (ANP) - Minister-president van Aruba, Evelyn Wever-Croes, heeft maandag een nieuwe lijst met voorwaarden gekregen van Nederland voor een nieuwe coronalening. Het gaat volgens Wever-Croes om achttien voorwaarden. De voorwaarden hebben niet alleen betrekking op financieel toezicht, maar ook op onderwijs, de financiële sector en justitie.

Wever-Croes maakte dat maandag bekend. Ze stelde dat het gaat om een pakket van 218 pagina’s. De regering gaat de voorwaarden nu bestuderen. Vrijdag 10 juli wordt in de Rijksministerraad over de voorwaarden voor een nieuwe lening gesproken, waarmee de gevolgen van de coronacrisis kunnen worden opvangen.

De gevolmachtigde ministers van Curaçao, Aruba en Sint-Maarten hebben vrijdag in de Rijksministerraad gevraagd aan Nederland om niet te snel hervormingen door te voeren met de corona -eningen die Nederland aan de Caribische landen van het Koninkrijk geeft. De eilanden vinden dat staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties met de voorwaarden te snel allerlei hervormingen wil doorvoeren zonder voldoende rekening te houden met de situatie op de eilanden.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN