Nikkei boekt langste winstreeks in 27 jaar

28-05-2015

TOKIO (ANP) - De effectenbeurs in Tokio eindigde donderdag voor de tiende dag op rij hoger en kende daarmee de langste winstreeks sinds februari 1988. Een daling van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar hielp de exportbedrijven in het land vooruit. Ook lieten de winkelverkopen in Japan voor het eerst in vier maanden een stijging zien. De Nikkei sloot 0,4 procent in de plus op 20.551,46 punten.

De grote automakers Toyota en Honda profiteerden van de goedkopere Japanse munt en stegen 1,7 procent. Fuji Heavy Industries, dat meer dan de helft van zijn voertuigen verkoopt in de Verenigde Staten, klom 0,8 procent. Het aandeel van de eigenaar van het automerk Subaru bereikte een nieuw recordniveau.

De andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten gingen overwegend omlaag. De Chinese Shanghai Composite staakte een achtdaagse winstreeks en zakte 1,9 procent. In Hongkong daalde de Hang Seng-index 1,8 procent en de All Ordinaries in Sydney verloor 0,2 procent. De Kospi in Seoul won 0,2 procent.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden