‘Ondanks omzetstijging krijgt personeel weinig waardering’

door | nov 12, 07:11 | Economisch

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor het personeel in de winkels. Zij houden deze vitale sector van de economie al maandenlang draaiende onder stressvolle omstandigheden. Maar ondanks de fikse omzetstijgingen zien de werkgevers geen enkele reden om hun medewerkers enige waardering te geven voor hun inzet.

Linda Vermeulen van de FNV-winkelstraat: ‘Online is er zelfs een stijging van 35 procent meer omzet. Het is hoog tijd voor een volwaardig loon. Wij vragen de werkgevers om de lonen stapsgewijs te verhogen naar een minimumloon van 14 euro per uur.’

Laagste inkomens NL
De salarissen van medewerkers in winkels en de distributiecentra behoren tot de laagste inkomens van Nederland. Ze verdienen meer, maar ontvangen zonder uitzondering dus het wettelijk minimumloon van rond de 10 euro bruto per uur. Vermeulen: ‘Geen enkele winkel(keten) uitgezonderd. We zien overal hetzelfde beeld. Onderzoek dat we volgende week presenteren bevestigt dat.’

30 euro bonus of loondaling
Waardering van het personeel is ver te zoeken. Zo kregen de winkelmedewerkers van Wibra voor hun inzet een bedrag gekregen van ongeveer 30 euro. Medewerkers van Big Bazar hebben zelfs te maken met een loondaling. Zij mogen tussen de honderden en duizend euro per jaar inleveren van hun werkgever.

Stijgende omzetten
Grote winkelketens zoals Big Bazar en Wibra zien hun omzetten sterk stijgen. Bij Big Bazar ligt de omzetgroei nu rond de 11 procent. Wibra plust in Nederland 5 procent tot 10 procent ten opzichte van vorig jaar. De detailhandel heeft in september 7,6 procent meer omgezet dan in september 2019, meldt het CBS. Het verkoopvolume lag 5,5 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet.

Bron: FNV; foto: ANP