Op meer vluchten KLM betalen voor koffer

20-05-2019

AMSTERDAM (ANP) - Reizigers van KLM moeten op meer verre vluchten extra gaan betalen voor hun ruimbagage. Dat bevestigde KLM, na berichtgeving door verschillende media. Het gaat om uitbreiding van een regeling die al gold voor vluchten binnen Europa en naar Noord-Amerika. Ook bij Air France wordt de uitgebreide regeling van kracht.

De uitbreiding van de maatregel moet KLM helpen in de concurrentiestrijd met prijsvechters als Norwegian Air en IAG-dochter Level. Bij KLM komt de regeling er naar verluidt op neer dat voor het inchecken van een koffer 100 euro moet worden betaald. Sommige ticket zijn inclusief ruimbagage. Deze zijn doorgaans wel iets duurder dan de zogeheten light-tickets.

Bij de invoering van de bagageregeling voor Europese en Amerikaanse bestemmingen een paar jaar geleden zei KLM dat deze niet bedoeld was om mensen meer geld uit de zak te kloppen, maar om de bagage ''los te koppelen'' van de tarieven. Voor veel Europese bestemmingen gingen volgens het bedrijf de ticketprijzen omlaag, dus passagiers die alleen handbagage meenemen zijn juist goedkoper uit.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN