Weer kort geding tegen V&D

12-03-2015

AMSTERDAM (ANP) - V&D wacht volgende week opnieuw een kort geding van een pandbaas die eist dat het warenhuis de volledige huur betaalt. Het gaat om Metroprop, eigenaar van drie V&D-panden in Den Bosch, Heerlen en Sittard.

De zaak dient volgende week woensdag bij de rechtbank in Den Bosch en draait om de V&D-vestiging in die plaats, bevestigde eigenaar Jos van de Mortel van Metroprop donderdag.

Ook voor de vestigingen in Heerlen en Sittard heeft Metroprop rechtszaken lopen, maar dat zijn zogenoemde bodemprocedures waarin niet wordt gevraagd om een snelle beslissing en waarvan de behandeling langer duurt.

Huurverlaging

Het noodlijdende V&D sloot vorige maand met een meerderheid van de verhuurders van V&D-panden een akkoord over een huurverlaging. Metroprop zat daar niet bij.

Ook eigenaar Mondia Investments van het V&D-filiaal in Hengelo ging niet akkoord en eiste donderdag bij de voorzieningenrechter in Enschede dat V&D alsnog de volledige huur betaalt. Het is nog niet bekend, wanneer de rechter uitspraak doet in deze zaak.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden