Meer bedrijven willen deeltijd-WW in verband met coronavirus

door | feb 26, 13:02 | Werkgelegenheid

DEN HAAG (ANP) – Het aantal bedrijven dat een beroep wil doen op deeltijd-WW, omdat zij door het coronavirus tijdelijk minder werk hebben, neemt toe. Inmiddels hebben honderd bedrijven een aanvraag gedaan bij het ministerie van Sociale Zaken. Dat zijn er enkele tientallen meer dan dinsdag.

Van de honderd aanvragers hebben er 45 groen licht gekregen om bij het UWV een tijdelijke WW-uitkering aan te vragen voor hun personeel. Twaalf aanvragen voor deze zogenoemde werktijdverkorting zijn afgewezen, de rest is nog in behandeling.

Bedrijven kunnen aankloppen voor de regeling als zij verwachten de komende 2 tot 24 weken minstens 20 procent minder werk te hebben. Als het ministerie de aanvraag goedkeurt, kunnen zij bij het UWV uitkeringen aanvragen voor de uren die hun werknemers minder werken.

Werktijdverkorting is bedoeld voor buitengewone situaties die niet onder het gebruikelijke ondernemersrisico vallen. Daar vallen branden of overstromingen onder, en nu ook de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

© 2020 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Loading