‘AB InBev bekijkt opties voor bottelarij’

door | nov 28, 07:11

NEW YORK (ANP) – Biergigant AB InBev overweegt zijn Amerikaanse blikkenonderdeel en bottelarij gedeeltelijk te verkopen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Met de opbrengst van de verpakkingsactiviteiten zou het bedrijf achter merken als Jupiler, Leffe en Hertog Jan zijn forse schulden wat kunnen terugdringen.

Volgens Reuters is Deutsche Bank in de arm genomen om onder meer een verkoop van een minderheidsbelang te onderzoeken. De totale Noord-Amerikaanse bottel- en blikkenactiviteiten zijn naar verluidt zo’n 5 miljard tot 6 miljard dollar waard.

Het zou niet voor het eerst zijn dat het bedrijf bezittingen die niet direct met bierbrouwen te maken hebben, van de hand doet. Een aantal jaar geleden werden in de Verenigde Staten al pretparken afgestoten. Die waren eerder door een overname in het bezit van AB InBev gekomen.

Het bedrijf wil geen commentaar geven. Recent kwam ‘s werelds grootste brouwer nog met een winstwaarschuwing. De rivaal van Heineken heeft onder meer last van een zwakke vraag in Brazilië en Zuid-Korea. Zijn grote schuld wijt het concern vooral aan eerdere overnames. Zo werd in 2016 meer dan 100 miljard dollar betaald voor het inlijven van SABMiller.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community