Carlsberg trekt voordeel van speciaal en alcoholvrij bier

door | feb 4, 09:02

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) – Brouwer Carlsberg heeft het afgelopen jaar iets meer bier verkocht. Vooral bij de speciaalbieren (craft) was sprake van een stevige groei. Verder werd ook meer alcohol vrij bier aan de man gebracht. Bier van het merk Carlsberg was minder populair. De Denen waarschuwden voor de impact van het nieuwe coronavirus op de resultaten van komend jaar.

Bij craft was sprake van een volumegroei van 16 procent op jaarbasis. Het aantal geproduceerde hectoliters alcoholvrij bier steeg met 7 procent. Verder vond cider van het merk Somersby gretig aftrek, net als het witbier 1664 Blanc. Van het merk Carlsberg werd 3 procent minder verkocht. Alles bij elkaar steeg het biervolume van de Denen met 0,1 procent.

Carlsberg voerde de omzet afgelopen jaar met 5,4 procent op tot 65,9 miljard Deense kroon (8,8 miljard euro). Onder meer prijsstijgingen deden de omzet goed. De brutowinst steeg met 12,2 procent tot 10,5 miljard kroon.

De brouwer voorziet voor dit jaar een tragere groei, vooral omdat de bierverkopen in Azië onder druk staan als gevolg van het coronavirus en de strengere aanpak van drankrijders in Vietnam. Verder is in Rusland sprake van stevige concurrentie.

© 2020 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community