• Start
  • Horeca
  • IKEA vervangt frisdrank door fruitwater in al haar restaurants

IKEA vervangt frisdrank door fruitwater in al haar restaurants

21-06-2015

IKEA Nederland introduceert medio september 2015 haar nieuwe assortiment met speciaal fruitwater in alle IKEA Restaurants en Bistro’s.

De verschillende soorten fruitwater vervangen de frisdrank in de bekende zelfbedieningsdranktorens. Het fruitwater bevat 50 procent minder suiker dan frisdrank en bevat uitsluitend natuurlijke smaak- en kleurstoffen. Het nieuwe assortiment fruitwater bestaat, naast water, uit vijf verschillende smaken: framboos, peer, appel, limoen, vlierbloesem en de klassieke lingonberry*.

“De omschakeling van frisdrank naar fruitwater in al onze IKEA Restaurants en Bistro’s sluit naadloos aan bij de nieuwe koers die IKEA vaart met voeding, waarin de focus ligt op het duurzamer, gevarieerder en gezonder maken van ons totale Food aanbod. Naast het speciale fruitwater introduceerden we als eerste wapenfeit van die nieuwe richting de vegetarische balletjes GRÖNSAKSBULLAR. De balletjes bestaan alleen uit groenten en hebben een lagere impact op het milieu, zoals een lagere ecologische voetafdruk. Ook komen er bijvoorbeeld meer groentes op het menu van onze restaurants, we passen de portiegrootte aan en letten op verantwoorde productie,” aldus Maarten Martens, Country Food Specialist van IKEA Nederland.

Klaar voor de toekomst

IKEA werkt continue aan innovaties en het uitbreiden van haar kennis, expertise en bijbehorende productaanbod. Ook op het gebied van voeding en in en rondom de keuken. Niet alleen in IKEA Restaurants en Bistro’s, maar juist ook voor consumenten, om daarmee een beter en duurzamer dagelijks leven thuis te creëren. Tijdens Salone del Mobile gaf IKEA alvast een voorproefje op de keuken van de toekomst, die in samenwerking met masterstudenten van de Technische Universiteit Eindhoven en de Zweedse Lund Universiteit is ontworpen: ‘Concept Kitchen 2025’.

Bron: presscenter.nl

Deel dit bericht met uw netwerk