Onafhankelijke horeca beter gewaardeerd dan ketens, van der Valk winnaar van de ketens

door | dec 20, 16:12 | Horeca

In elke segment worden cafés en hotels van onafhankelijke ondernemers gemiddeld beter beoordeeld dan zaken die onderdeel zijn van een keten, zo blijkt uit de eerste Formule Benchmark Monitor, een onderzoek van bureau More2Market en vakblad Foodclicks onder ruim 5000 Nederlanders.  In dit onderzoek worden zelfstandigen gemiddeld met een 7,9 beoordeeld tegen een 7,3 voor ketenzaken.

Dit verschil uit zich vooral in de prijs-kwaliteitverhouding en de sfeer, de waarderingen voor de service liggen dichter bij elkaar. Onderzoeker Rien de Koning van More2Market geeft hierbij aan dat de zelfstandige ondernemer zonder formule flexibeler is en daardoor sneller kan inspelen op de snel veranderende wensen van gasten.

Van der Valk komt van de onderzochte horecaketens als winnaar uit de bus met een gemiddelde waardering van een 7,9. Hierbij wordt de prijs-kwaliteitverhouding het meest geprezen. Kwalitaria en Landal Greenparks zijn de nummers twee en drie van de formuleketens, met respectievelijk een 7,8 en een 7,77.

Door Annelien Bosboom; foto: ANP; bron: nu.nl

Deel dit bericht met uw netwerk