Sluiting horeca funest voor bierverkopen

AMSTERDAM (ANP) – Door de sluiting van de horeca ligt de bierverkoop in Nederland flink lager. Volgens de Vereniging Nederlandse Brouwers zorgde de gedeeltelijke sluiting in oktober ervoor dat ruim een kwart minder bier is verkocht. Voor de verkoopprestaties in de maand november, waarin de horeca helemaal gesloten moet blijven, houdt de organisatie “zijn hart vast”.

De biervolumes in de horeca lagen in oktober dik 85 procent onder het normale niveau. Daartegenover stond dat de thuisconsumptie met 0,7 procent steeg. Alles bij elkaar was de afzet in oktober 26,7 procent lager. De belangenvereniging merkt daarbij op dat de bars en restaurants in oktober nog een gedeelde van de maand open waren.

Sinds het begin van de coronacrisis is de totale biermarkt 13,5 procent afgenomen. De verkoop in de horeca is bijna 63 procent minder en de thuisconsumptie is met 9 procent gestegen.

Hoop

Directeur van de brouwersvereniging Lucie Wigboldus snapt dat coronamaatregelen nodig zijn. “Maar het effect op de biermarkt is gigantisch. We hopen maar dat iedereen zich goed aan de maatregelen houdt zodat de horeca snel weer open kan.”

Bij de vereniging zijn veertien in Nederland gevestigde bierbrouwerijen aangesloten. Zij zijn samen goed voor ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Recente berichten

Johan Derksen tekent voor 2 jaar bij met dagelijkse talkshow

De geruchten waren er al eerder omtrent Johan Derkse,n nadat hij aangaf wel graag door… Lees verder

september 18, 2021

FNV Zorg & Welzijnsbarometer: Zorgsector loopt hard leeg

38% van de medewerkers in zorg & welzijn heeft het afgelopen anderhalf jaar collega’s zien… Lees verder

september 18, 2021

Politie stuurt e-mail in onderzoek naar digitale oplichting

Utrecht - Vrijdag 17 september verstuurde de politie naar 20.000 mailadressen een bericht. Hierin werd… Lees verder

september 17, 2021

Ook minister van Defensie Bijleveld dient ontslag in

De Rijksvoorlichtingsdienst laat namens de minister-president weten: De minister van Defensie, Ank Bijleveld, heeft vandaag… Lees verder

september 17, 2021

Tijdelijke vervanging minister van BuZa door Tom de Bruijn

De Rijksvoorlichtingsdienst laat namens de minister-president weten: De minister van Buitenlandse Zaken, Sigrid Kaag, heeft… Lees verder

september 17, 2021

Meer werken geen oplossing voor krapte, aantrekkelijker werk wel

Meer uren werken is geen oplossing voor de krapte die is ontstaan op de arbeidsmarkt.… Lees verder

september 17, 2021