Eurocommissaris vindt dat huidige wetgeving mensen tot piraterij dwingt

09-06-2015

Volgens eurocommissaris Andrus Ansip dwingt de huidige Europese copyright-wetgeving mensen richting piraterij, zo stelt hij tijdens een toespraak.

In mei presenteerde Ansip een meerjarenplan om van Europa één digitale markt te maken en online belemmeringen weg te nemen. Hij wil onder meer dat Europeanen minder last hebben van regioblokkades, waardoor het aanbod van diensten per land sterk wisselt. “In de Europese Unie verliezen onze makers enorme hoeveelheden geld vanwege piraterij, maar om eerlijk te zijn dwingt onze wetgeving mensen richting stelen”, aldus Ansip. “Neem Spotify. We kunnen zeggen dat mensen liever willen handelen als eerlijke mensen wanneer iemand een dienst kan aanbieden met een betere kwaliteit en hogere snelheid. Ze zijn klaar om te betalen, ze willen niet stelen. “

Ansip wil legale toegang tot digitale content voor alle Europeanen regelen, omdat momenteel 68 procent van de Europeanen illegale downloads schijnt te gebruiken. De plannen van de Europese Commissie om digitale belemmeringen weg te nemen worden momenteel verder uitgewerkt. Later dit jaar zal er een formeel voorstel worden ingediend en kunnen het Europarlement en de lidstaten daarover stemmen.

Bron + citaten: nu.nl

Deel dit bericht met uw netwerk