Geen gratis STER zendtijd meer voor FOX Sports

27-05-2015

Betaalzender FOX Sports krijgt niet langer gratis STER zendtijd dat beschikbaar was gesteld voor Eredivisie Media en Marketing, dat heeft het Commissariaat voor de Media vandaag bekendgemaakt. De NOS heeft haar afspraken met FOX Sports over de Eredivisie aangepast.

“De publieke omroep hoort onafhankelijk en transparant te zijn. Het Commissariaat ziet de aangepaste afspraken dan ook als een positieve ontwikkeling, daarmee wordt ook oneerlijke concurrentie met commerciële media-instellingen voorkomen”, aldus Madeleine de Cock Buning, voorzitter van het Commissariaat voor de Media.

Het Commissariaat heeft garantie gekregen dat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren. “Voor het Commissariaat was het een voorwaarde dat de afspraken in een protocol zijn neergelegd zodat onafhankelijkheid en transparantie ook in de toekomst zijn gegarandeerd. Dat is steeds onze inzet geweest”, vervolgt De Cock Buning.

Onderdeel van het contract dat de NOS sloot met Eredivisie Media en Marketing over het uitzenden van samenvattingen van Eredivisie-wedstrijden was de afspraak dat rond de Studio Sport uitzendingen ook STER zendtijd gratis ter beschikking werd gesteld.

De afgelopen maanden heeft het Commissariaat voor de Media zowel de NPO, de NOS als de STER erop gewezen dat het betrekken van afspraken over Ster zendtijd niet meer past bij de onafhankelijkheid en transparantie die hoort bij de publieke omroep. Door het protocol dat nu op initiatief van de NPO is opgesteld, worden deze zaken nu voor de lange termijn geborgd.

Eerder had de NOS na sommatie van het Commissariaat voor de Media al een aantal afspraken aangepast die de commerciële belangen van de betaalzender FOX Sports dienden. Nu het contract wordt aangepast, zal het Commissariaat moeten besluiten of het onderzoek naar het Eredivisie-contract kan worden afgerond.

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)