Jongeren zijn digitaal vaardiger geworden

24-03-2020

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse jongeren zijn de afgelopen jaren digitaal handiger geworden. Zij scoren hierop binnen de Europese Unie als een van de besten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vorig jaar beheerste 72 procent van de jongeren van 12 tot 25 jaar meer dan alleen de digitale basisvaardigheden. Vier jaar geleden was dat nog bij 63 procent het geval. Onderzoekers hebben de jongeren bijvoorbeeld gevraagd of zij foto's online kunnen opslaan, apps kunnen installeren en een cursus kunnen volgen via internet.

De jongeren blijken het handigst in online communicatie, zoals bellen via internet en sociale media gebruiken. Ruim negen op de tien beheerst op dit vlak meer dan de basis. Een kleinere groep jongeren kan goed uit de voeten met tekstverwerkers, spreadsheets en andere computerprogramma's. Acht op de tien jongeren is hier goed in.

Nederlandse jongeren staan met hun digitale vaardigheden in de EU op de tweede plaats, na Kroatië, maar voor Estland, Finland en Denemarken.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN