Nieuwe site: www.gezondenveiligwerkt.nl

24-06-2015

Op 24 juni presenteert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de eerste resultaten van haar Programma ‘Zelfregulering gezond en veilig werken’. Dit gebeurt tijdens het congres ‘Gezond en veilig werken, een Andere Kijk op de Zaak’ dat vandaag plaatsvindt in het congrescentrum van Madurodam in Den Haag. 

Met het in 2014 gestarte Programma Zelfregulering wil de directie Gezond en Veilig Werken van het ministerie van SZW een beweging tot stand brengen waarbij branches en bedrijven verantwoordelijkheid nemen voor het organiseren van gezond en veilig werken en dit borgen in de bedrijfscultuur. ‘De Andere Kijk op de Zaak’ biedt werkgevers en werknemers op een originele manier nieuwe ideeën die dit traject tot een succes kunnen maken.

Lancering nieuwe site Gezondenveiligwerkt.nl

Het congres is het moment waarop de website http://www.rijksoverheid.nl/presentation/shared-ro/images/sprites/inline.png); background-position: 0px -170px; background-repeat: no-repeat;">www.gezondenveiligwerkt.nl wordt gelanceerd. Met deze website krijgen werkgever en werknemer handvatten aangereikt om te doen waar het in het programma Zelfregulering om draait: het zelf organiseren van gezond en veilig werken. Er wordt in het programma gewerkt aan nuttige instrumenten die werkgevers en werknemers in kunnen zetten, en er worden mogelijkheden geboden zoals het organiseren van uitwisselingen waarbij werknemers van verschillende bedrijven in de branche of keten met elkaar ruilen om elkaar te inspireren.

Resultaten tot nu toe: goede praktijken

Verschillende branches en organisaties zijn tijdens het congres van vandaag aan het woord om hun goede praktijken te delen. Na een kort inhoudelijk plenair deel, waarin onder meer professor en hoogleraar Klinische Neuropsychologie Erik Scherder zal ingaan op de rol van ons brein in relatie tot gezond en veilig werken, is de vloer bestemd voor interactie tijdens workshops en presentaties van en door branches, bedrijven en deskundigen. Dit zal gebeuren in een aantal opeenvolgende ateliers waar verschillende ronde tafel discussies aan gekoppeld zijn. Bovendien is voor de deelnemers een netwerkplein beschikbaar waar onder meer presentaties worden gegeven, inspiraties kunnen worden gedeeld en video’s te zien zijn van goede praktijken van bedrijven en branches over het zelf organiseren van gezond en veilig werken.

Bron: Rijksoverheid

Deel dit bericht met uw netwerk