Allerlaatste aflevering Goedenavond dames en heren

18-05-2015

Vanavond is de allerlaatste aflevering van de Omroep MAX-serie Goedenavond dames en heren. De Omroep MAX-serie speelt zich af in de late jaren 50 en vroege jaren 60, dé periode waarin de Nederlandse televisie een opmars van jewelste beleefde.

De afgelopen weken keken er ruim een miljoen mensen naar de langverwachte opvolger van Moeder, ik wil bij de Revue. De serie begon acht weken geleden met 1.126.000 kijkers. Vorige week keken er 1.098.000 mensen naar de een-na-laatste aflevering van Goedenavond dames en heren.

In de allerlaatste aflevering wordt omroepdirecteur Peter van Dijk, gespeeld door Paul R. Kooij, begraven. Alle aanwezigen doen hun best hun emoties onder controle te houden, maar zo makkelijk is dat niet als er nog zoveel conflicten onopgelost zijn.

Benno, gespeeld door Huub Stapel, neemt Will, gespeeld door Loes Luca, na afloop van de begrafenis mee naar een uithoek van de begraafplaats en doet wat hij jaren eerder had moeten doen. Niet alleen de mensen die er niet meer zijn zorgen voor heftige emoties maar ook de mensen die er wél zijn. Rudy komt, terug uit Borneo, op zijn brommer en met een bos bloemen Eef opzoeken en plaatst Laurens en haar voor een dilemma.

Peters laatste wil, een grootse jubileumshow waarin geld voor een goed doel wordt opgehaald, gepresenteerd door Berend én Ietje samen, dreigt in het honderd te lopen als Berend zich hiertegen verzet. Dit is het moment waarop Ietje, gesterkt door Niek, een beslissing neemt die voor iedereen ingrijpende gevolgen zal hebben.

De laatste aflevering van Goedenavond dames en heren is vanavond om  22:10 uur te zien op NPO 1

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)