ArtDeli combineert kunst en design met eten

29-04-2015

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam is een expositieruimte rijker die kunst en design combineert met eten en drinken. Op het Rokin opent donderdag ArtDeli, een ruimte waar bezoekers langs de werken van jonge kunstenaars en ontwerpers kunnen lopen met een klein gerecht in de hand.

ArtDeli is opgericht door Jessica Voorwinde en Bram Claassen, die eerder werkten voor het ontwerpersduo Viktor & Rolf. Tijdens hun buitenlandse reizen kwamen ze op het idee voor een nieuw concept, dat cultuur en goed eten letterlijk op één plek samenbrengt.

Het was lastig om een vergunning te krijgen vanwege horecaregels, zegt Voorwinde. Museumdirecteuren, bekende Nederlanders en Viktor & Rolf hebben hun steun betuigd, waardoor de gemeente Amsterdam toch groen licht gaf. ArtDeli is inmiddels erkend als culturele instelling.

De gratis toegankelijke tentoonstellingen wisselen om de paar maanden. De eerste expositie heeft het thema 'Stille Kracht', met schilderijen, installaties, sculpturen en foto's. In het monumentale pand zat tot eind vorig jaar het Comedy Theater.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden